Returnarea produselor
 


Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului este aplicabila doar la consumatorii clienti persoane fizice (OG 130/2000 Art 2 (1) lit. b).
Persoanele juridice nu se incadreaza sub incidenta acestei ordonante.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului (OG 130/2000 Art 4 (1) lit. b).

Incheierea contractului de vanzare-cumparare are loc in momentul emiterii facturii fiscale (acest document tine loc de contract conform legislatiei romanesti in vigoare) si nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin e-mail (sau alte mijloace de comunicare) a confirmarii de primire a comenzii.

Nu se pot returna produsele aduse pe comanda si care la momentul plasarii comenzii de catre consumator nu erau in stocul fizic la Video'S, acestea fiind comandate in aceeasi zi sau intr-un anumit termen de livrare.

Produsele producatorului german Neumann.Berlin nu se afla pe stocul Video'S si se aduc doar pe baza de comanda ferma lansata de consumator prin achitarea unui avans de 50% din contravaloarea produsului. In consecinta nu se pot invoca clauzele "comertului la distanta" amintite mai sus.

(Pagina anterioara)

 
Copyright 2005-2016© Video’S srl
Toate drepturile rezervate